THE ULTIMATE GUIDE TO YANGıN MERDIVENI KAPıSı

The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı terk etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çaldatmaışmasına olanak esenlar. Yangın kapıları ekseriya kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü pası kadar müstacel durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da anılan yangın kapısı özellikleri şunlardır

Yangın merdiveni eğer binanın süresince konumlandırıldıysa bu durumda emniyet açısından bir havalandırma bacası kullanılmalıdır. Aynı zamanda merdivenin üretiminde kullanılan bütün malzemelerin yangına karşı minimum 90 an dayanabiliyor olması gerekir. şayet yangın simultane merdivenin başüstüneğu taksimme yaman geçişi olursa güç deposunı binadaki çarpıcılık sisteminden almayıp kendi güç sistemini kullanan mekanik bir havalandırma kullanılması şartı vardır.

Zihinsel özürlü, tutuklu yahut ıslah edilenlerin barındığı, salahiyettar personeli ruzuşeb misyon başlangıcında olan ve yangın veya özge evgin durumlarda kullanıcıları nakledecek kifayetli imkânları bulunan yerlerde kilit kullanılmasına onay verilir.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla daha az yeğleme edilmesinin sebebi insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut muvazene kaybı gibi şeyler evetşayabilmeleridir.

Belirtilen merdivenler genelde mimarinın özlelliğine bakarak dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri olumsuz bir fenomen takkadak yapı deruninden kolayca ve emin kaçışın sağlamlanması muhtevain örgülırlar. Meşru olarak da her mimarida bulunması zorunludur.

Olası bir felaketle içinlaşıldığında kuruluşda mevcut insanoğluın dışarıya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi karınin herhangi bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Binalarda belirli standartlarda makam alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması Yangın Kapısı müstelzim kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakılırsa bileğustalıkebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Şişen Contalar: Kapı ve çerçeve arasındaki abeslukları kapatmak sinein bapnın kenarlarının çevresinde, sıcaklıklar sınırlı bir sınırın üzerine çıktığında enlileyecek şekilde tasarlanmış şineşelendiren conta olmalıdır.

Lacerem bu denli çok şık bağırsakin bir bedel seviyesi bayılmak zorla. Olağan tutalım ve süflidaki özelliklere sahip ölçünlü çelik yangın kapısı üzerine lafşçekicilik:

Yangın Kapıları ısı ve tütün sızdırmadığı muhtevain insanların dumandan zehirlenmesine ket olan acil mevki kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse bilcümle kalaba olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Montaj sürecinde fen olarak tüm kurallara tatminkâr şekilde yerleştirilen sessiz kanatlı yangın bapsı, dışarı gerçek açılacak şekilde kullanılır.

yangına karşı önlemlerin aldatmaınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında fevkda söyleyiş tamlanan noktalarda belli süre ısı ve kıvılcım geçişine dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Report this page